fbpx

Recomandă prietenilor, primești 4 ZRL (20RON)

Comandă peste 300 RON și ai livrare gratuită!

Noi toti ne dorim sa aflam care este reteta succesului si de foarte multe ori ne-ar placea ca totul sa se intample la o pocnire din degete. Doar ca in spatele succesului este un drum lung de parcurs care tine foarte mult de cat de mult investim in noi, cum reusim sa ne autocontrolam si cat putem sa ne disciplinam. Fiinta umana este in continua schimbare asta inseamna ca tot timpul este necesar sa investim in dezvoltarea noastra personala. Nu este doar un punct pe care il atingem si gata. De fapt, este o intreaga calatorie de parcurs, care vine la pachet cu crearea obiceiurilor sanatoase si multa disciplina.

Obiceiuri pe care oamenii de succes le au

In toate biografiile oamenilor de succes sesizam ca ei au cateva obiceiuri in comun. Le voi structura, ca sa iti fie mai usor sa le aplici si tu. 

1. Se trezesc dimineata.

Isi incep ziua inainte sa rasara soarele si asta pentru ca ei au revenit la ciclul normal al omului. Pe langa studiile medicale si stiintifice despre somn, pentru mine, revelatia despre programul normal al omului a venit atunci cand a aparut pe lume primul bebelus al familiei. Programul de somn al bebelusului este dovada vie care este de fapt programul normal de somn dupa care sa ne ghidam ca sa putem functiona la potentialul maxim. Voi dezvolta acest subiect intr-un alt articol, acum sa revenim la obiceiurile sanatoase ale oamenilor de succes.

2. Au grija de corpul lor.

Ei stiu ca sanatatea mentala este in stransa legatura cu cea fizica si este foarte important sa puna accentul pe o buna sanatate a trupului. De aceea ei isi dedica 15-30 minute in fiecare dimineata pentru a face miscare iar asta ajuta corpul sa-si primeasca energia necesara pentru ziua ce le sta inainte.  Deasemenea sunt si atenti sa manance cat mai sanatos.

3. Scriu dimineata.

Isi noteaza obiectivele, gandurile, ideile si dorintele la inceputul fiecarei noua zi. Efectiv isi scriu scenariul zilei rescpective si astfel sunt mult mai productivi pentru ca stiu ce au de facut si cunosc incotro se indreapta. Practic, isi vizualizeaza actiunile, descoperind care pot fi posibilele probleme, iar acestea nu-i mai surprinde nepregatiti atunci cand se intampla pentru ca ei au deja urmatoarea miscare, ceea ce ii face mult mai eficienti si stresul ce putea fi cauzat, nu mai exista.

Astazi voi dezvolta mai mult punctul 3, dar vor urma articole si despre celelalte 2 pentru ca sunt la fel de importante. Mi-a placut foarte mult cum a descris antreprenorul Faisal Hoque, cum scrisul l-a facut mult mai de succes.

Scrisul mi-a permis sa ma descopar atunci cand eram in cautarea anumitor raspunsuri. Dar cel mai important, ca si Anne Frank, imi permite sa-mi construiesc curajul intr-un mod constient pentru a-mi implini visurile. Sper ca si tu iti vei acorda timp sa-ti gasesti vocea folosindu-te de scris ca si ghid.

Pentru mine scrisul este una dintre cele mai fericite descoperiri care m-a ajutat sa ma conectez mai bine cu scopul meu, cu lumea mea si cu mine.

Acum un deceniu, cand am inceput sa scriu eram motivat de afacerile mele pentru a construi brand-uri care conduc. Dar cu trecerea anilor, cea mai mare satisfactie a venit de la scrisul pentru mine din ce aveam in inima. Anne Frank a spus o data “Pot zgudui orice lucru atunci cand scriu, durerile imi dispar si curajul meu renaste.” Eu nu sunt Anne Frank, dar cu siguranta ma asociez cu sentimentele ei. Scrisul este un mod de a gasi inspiratie atat pentru tine cat si pentru altii. Exact ca si in situatia in care nu trebuie sa fii un bucatar profesionist ca sa gatesti pentru tine, nu e nevoie sa fii un scriitor profesionist pentru a primi din beneficiile scrisului.”

Pentru data viitoare iti pregatesc un material in care Faisal Hoque este foarte trasparent si ne spune cele 5 lucruri pe care le-a facut scrisul pentru el si cum acestea l-a facut sa fie un om mult mai de succes. Pana atunci te provoc sa iti creezi ritualuri zilnice care te vor propulsa acolo unde iti doresti sa fii.

Te invit cu drag sa-ti spui parerea despre acest lucru printr-un comentariu sau prin email. M-as bucura sa putem dezbate impreuna acest subiect.

Pe curaaaand …