fbpx

Recomandă prietenilor, primești 4 ZRL (20RON)

Comandă peste 300 RON și ai livrare gratuită!

Asa cum am promis am revenit cu partea a doua a subiectului, care este plina de informatie pretioasa. Sper ca ai acceptat provocarea mea si ai inceput sa iti creezi ritualuri sanatoase. 

Faisal Hoque a descris intr-un mod foarte personal ceea ce scrisul a facut pentru el si pot doar sa ma bucur ca a impartasit aceasta informatie cu noi. El spune ca scrisul i-a schimbat intreaga viata si ne-a structurat cele 5 puncte importante pe care i le-a dezvoltat scrisul.

1. Iti cultiva autenticitatea sinelui

Ca sa fii autentic este necesar sa intelegi cine esti, ce vrei sa fii si cum vrei sa te integrezi in aceasta lume.

Atunci cand scrii pentru tine, reusesti sa-ti explorezi sinele launtric – calatoria ta, problemele tale, inspiratiile tale si scopul tau.

Pe masura ce-ti lasi cuvintele sa curga din capul si din inima ta in unitate, te poate duce in locurile acelea in care te poti intreba:

   • De ce sunt pe drumul pe care sunt acum?
   • Este asta ceea ce vreau?
   • Imi place incotro ma indrept?

De cele mai multe ori, nefericirea vine atunci cand nu esti constient de chemarea ta. Prin scris este usor sa explorezi cine esti si care este pasul urmator pe care il faci in calatoria ta. Este un mod in care iti revizuiesti trecutul, te conectezi cu prezentul si iti desenezi o harta catre viitor.

2. Iti reafirma intentiile

Destinul rezulta din “intentie” – drumul nostru spiritual, acel ceva care ne conduce sa facem acel lucru care pare imposibil. Intentia ne alimenteaza cu speranta in momentele cele mai intunecate, ne permite sa visam la zile mai bune si ne pozitioneaza in acel loc unde suntem destinati sa ne gasim implinirea. Avem nevoie sa intentionam sa “mergem undeva” si sa facem o diferenta.

Gandind pozitiv si folosind afirmatii este cu siguranta de ajutor in cautarea noastra de a ne manifesta dorintele. Scrisul ne permite ca intr-un mod constient sa punem aceste afirmatii pozitive pe hartie pentru a ne vizualiza destinul. Abilitatea de a ne vizualiza visurile creaza un mod de gandire care face ca ambitiile noastre sa fie posibile. Intelegand exact ceea ce vrem este fundatia succesului nostru.

3. Ii inspira si ii influenteaza pe altii

Oamenii de succes sunt capabili sa-i inspire si sa-i influenteze pe altii. Inspiratia nu se poate intampla fara o comunicare curata. Altii trebuie sa te vada pe tine ca pe o persoana autentica.

Cei mai buni si cei mai straluciti vor fi daramati in cazul in care nu-i pot inspira pe altii. Este nevoie de o persoana dinamica, cu o atitudine pozitiva, cinstita si proactiva pentru a inspira si a influenta persoanele implicate in cresterea intreprinderilor si a comunitatii.

Atunci cand in mod regulat scrii din inima, nu doar ca iti imbunatatesti abilitatile de comunicare, dar iti si permite sa te conectezi cu publicul tau la un nivel emotional. Acest lucru este util in comunicarea zilnica, cum ar fi email-uri si retelele de socializare, iar in cele din urma iti poate imbunatati comunicarea verbala cu onestitate, smerenie si claritate. La urma urmei, mesajul nostru este brand-ul nostru personal.

4. Iti reduce stresul

Viata prin definitie, mai devreme sau mai tarziu invoca durere, suferinta si dezamagiri. Acceptarea si cresterea prin durerea noastra este parte din dezvoltarea noastra personala. Ca orice alta abilitate, sa inveti sa suferi necesita o practica si o invatare constienta.

Folosesc scrisul intr-un mod terapeutic pentru a face fata adversitatilor mele. Imi permite sa-mi transform furia, frica si dezamagirile intr-o inspiratie pentru mine si pentru cititorii mei. Acesta serveste ca detensionare atunci cand incerci sa transformi negativul in pozitiv prin exprimarea a ceea ce simti adanc in launtrul tau.

Scrisul ma ajuta sa:

   • Traiesc momentul
   • Invat din vremurile rele
   • Am privirea atintita pe imaginea de ansamblu

Scriul ma face sa fiu calm, colectiv si rezistent.

5. Creaza disciplina

Stapanirea unel abilitati autentice provine dintr-o practica de zi cu zi, fara compromisuri. Dezvoltarea disciplinei pentru a practica acelasi lucru mereu, necesita un ritual al unei munci grele. Asa cum putem observa practica muzicienilor, atletilor sau mai bine inca, obiceiul unui calugar Zen japonez, care isi reconstruieste gradina de nisip in fiecare dimineata. Ritualurile ne invata sa fim disciplinati, deliberati si meditativi. Creaza-ti ritualuri zilnice care iti asigura o cale de a practica maiestria cu o energie pozitiva.

Cu scopul de a scrie in fiecare saptamana, eu sunt obligat sa citesc si sa tratez cele mai bune carti. Invat, dezinvat si reinvat. Acest lucru ma forteaza sa:

   • Opresc zgomotul
   • Imi antrenez ambele emisfere ale creierului, cea analitica si cea creativa.
   • Constant am o minte ca a unui incepator”

Sper ca aceasta informatie pretioasa sa nu treaca pe langa tine fara sa o aplici. Si daca planul tau in viata este sa te cunosti cu adevarat pe tine, incepe sa scrii. Si apoi toate vor veni de la sine. Iti vei descoperi visurile, dorintele, viziunile si cel mai important, iti vei descoperi misiunea personala.

Pana data viitoare, apuca-te de scris si pregateste-te sa te surprind cu urmatorul subiect. Astept sa-mi scrii despre progresul pe care l-ai facut implementandu-ti acest ritual de a scrie.

Pe curaaand!